Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Τι σημαίνει ψυκτικος?
Αλήθεια τι σημαίνει να είσαι ψυκτικός?

Δεν είναι άλλο ένα επάγγελμα όπως όλα τα άλλα?

Δεν μοιάζει αρκετά με το επάγγελμα του υδραυλικού? Κι αυτός με σωλήνες έχει να κάνει.

Η μάλλον όχι. Μοιάζει αρκετά και με το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου. Αν δεν ξέρεις βασικές αρχές ηλεκτροτεχνίας δεν νοητέ πως είσαι ψυκτικός.

Εδώ που τα λέμε οπωσδήποτε ένας ψυκτικός πρέπει να έχει αρκετές έως πολλές γνώσεις αυτοματισμού.
Να μην ξεχάσουμε και τα λίγα ηλεκτρονικά που θα πρέπει να γνωρίζει ο φίλος ψυκτικός, προκειμένου να μπορεί να εντοπίσει, και πολλές φορές να επισκευάσει επιτόπου βλάβες,(μέχρι ενός σημείου τουλάχιστον).
Οπωσδήποτε ο ψυκτικός θα πρέπει να γνωρίζει και αρκετά καλά αγγλικά έτσι ώστε να μπορεί να διαβάζει εγχειρίδια μηχανημάτων, σχέδια, και γενικά να είναι  πάντα μέσα στα πράγματα και πάντα ενημερωμένος.


Ίσως κάποιος που διαβάζει αυτό το post να νομίζει πως θέλω να αναγάγω το επάγγελμα του ψυκτικού σε κάτι ας πούμε σαν  επιστήμη……

Ακριβώς αυτό θέλω να κάνω.

Σκεφτείτε πόσα ,και διαφορετικά θα πρέπει να γνωρίζει ο ψυκτικός , προκειμένου να μπορέσει να κάνει  σωστά την δουλειά του.

Πόσα γνωστικά πεδία πρέπει να «ανοίγει» ταυτόχρονα όταν βρίσκεται μπροστά σε μια ψυκτική εγκαταστάτη, που κλήθηκε να επισκευάσει.
Από την πίεση  για παράδειγμα του ψυκτικού υγρού στο κύκλωμα, την σχέση της με την θερμοκρασία της ημέρας, τον θόρυβο, που ακούει ας πούμε στον συμπιεστή και από τι να προέρχεται και ισως,που θα μπορούσε να επιρεάση την εγκατάσταση η χθεσινή ας πούμε διακοπή ρεύματος, και που θα επικεντρώσει την προσοχή του.

Είναι τελικά ο ψυκτικός άλλος ένας τεχνίτης στην αγορά εργασίας ή μήπως είναι κάτι παραπάνω?

Χαίρει του ανάλογου σεβασμού, και αναγνώρισης?

Αμείβεται ανάλογα?

Νομίζω ότι τελικά στο psixrologiko έχουμε πολλά να πούμε και να αναλύσουμε.

Έπεται συνέχεια…..

1 σχόλιο:

  1. Σε παρακαλω κανε την αναλυση γιατι μας αδικουνε "υποτιμουνε" ως τεχνικους.Πρεπει να ξερεις σχεδον απο ολες τις τεχνικες εργασιες και μαλιστα οχι λιγο αλλα τοσο ωστε να δινεις λυσεις σε εγκαταστασεις αλλα και βλαβες, μεγαλες η μικρες !
    Φιλικα Σταυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή